Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Για το σεμινάριο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ακούσατε – ακούσατε!!!! 
Το μεγάλο comeback της ΔΑΠ είναι και πάλι γεγονός!

Αφού η γαλάζια νεολαία ήταν πλήρως απούσα όλο αυτό το διάστημα (όπως π.χ. στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου όπου είπαν ότι δεν έρχονται γιατί δε θέλουν να γίνει η συνέλευση!) κάνει και πάλι την φαντασμαγορική εμφάνισή της με τη διοργάνωση «σεμιναρίου» στο οποίο μοιράζουν και πιστοποιητικά παρακολούθησης. Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο οι δαπίτες απαιτούν  το τηλέφωνό σου και τα προσωπικά σου στοιχεία ώστε να σε «φακελώσουν». Όλως τυχαίως λίγο καιρό πριν τις εκλογές, θα σε πάρουν τηλέφωνο για να σου δώσουν το πιστοποιητικό και «να τα πείτε» ή να «πάτε για καφέ» ώστε να σε πείσουν να τους ψηφίσεις. Πρόκειται για την κλασική πελατειακή τακτική της ΔΑΠ (μαζί με τα άλλα γνωστά όπως σημειώσεις, κερασμένα ποτάκια, ψεύτικες φιλίες κλπ) με την οποία εξαγοράζει ψήφους και κερδίζει δύναμη για να εφαρμόζει την πολιτική της.

Τι είναι όμως αυτό που δε σου λέει η ΔΑΠ;;;
Το όλο σύστημα με τα σεμινάρια και τα πιστοποιητικά συνδέεται με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προσπαθούν να επιβάλουν οι διάφοροι νόμοι (Διαμαντοπούλου κλπ) και στοχεύει στη διάλυση του πτυχίου μας (από 4ετές σε 3+1 χρόνια) και τη μετατροπή του σε «φάκελο προσόντων». Ένας φάκελος που δε θα σου εξασφαλίζει κανένα δικαίωμα, αντίθετα θα πρέπει συνέχεια να τον γεμίζεις με «προσόντα» (σεμινάρια, εξειδικεύσεις κλπ) ώστε να είσαι «ανταγωνιστικός/ή» στην αγορά εργασίας. Προφανώς τα σεμινάρια αυτά θα είναι επί πληρωμή, οπότε όποιος έχει τα χρήματα για λίγα παραπάνω προσόντα θα τρώει τη θέση του διπλανού του. Ποιος όμως σήμερα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει συνεχώς σεμινάρια; Διαλύεται λοιπόν έτσι η δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης και μετατρεπόμαστε σε «έρμαια» των εργοδοτών ώστε με βάση τις ανάγκες τους για κέρδη να κυνηγάμε τα αντίστοιχα προσόντα. Ήδη με την πλήρη στήριξη της ΔΑΠ έχει δρομολογηθεί η μετατροπή του πτυχίου από διδακτικές μονάδες σε ECTS (που είναι βασικό στοιχείο για την εφαρμογή αυτών των κατευθύνσεων). Επίσης με αυτά τα σεμινάρια που διοργανώνει η ΔΑΠ  νομιμοποιείται στη συνείδηση των φοιτητών αυτή η κατάσταση, δηλαδή η συνεχής εξειδίκευση και το «κυνήγι» προσόντων σε ανταγωνισμό με τους διπλανούς μας.

Φυσικά να μην ξεχνάμε ποια είναι η ΔΑΠ!! Είναι η πρώην κυβερνητική νεολαία, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Η παράταξη των μνημονίων, της κοινωνικής εξαθλίωσης, του σάπιου κομματικού κατεστημένου. Η παράταξη που στήριξε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η παράταξη που υπερασπίζεται τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και τους νόμους που προβλέπουν το σπάσιμο του πτυχίου μας, την περικοπή ή ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, τις διαγραφές φοιτητών, τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών, την εισβολή των επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια, την κατάργηση του ασύλου. Επιπλέον η ΔΑΠ προωθεί την απονέκρωση των Συλλόγων και των Γενικών Συνελεύσεων ώστε να καλλιεργεί την απάθεια και την αδράνεια στους φοιτητές ώστε να μην αντιδρούν στα παραπάνω.

Καλούμε τον κόσμο της σχολής να καταδικάσει τη νεολαία της ΝΔ,  τους εκφραστές της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η παράταξη των ψεύτικων χαμόγελων, των σημειώσεων,  του πελατειακού συστήματος, των κερασμένων ποτών και των εξαγορασμένων ψήφων δε χωράει στο πανεπιστήμιό μας. Απέναντι στον ατομικό δρόμο της υποταγής που προβάλλουν τα κομματόσκυλα της ΝΔ, στην ατομική εξασφάλιση και το βόλεμα να προτάξουμε το συλλογικό αγώνα για τα κοινά μας δικαιώματα και ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου