Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Γενική Συνέλευση ΣΦ ΠΤΔΕ

Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΠΤΔΕ την Τρίτη 10/11 στις 12:00 στην αίθουσα του ισογείου! Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

α) το ζήτημα που προέκυψε με υποχρεωτικές παρουσίες στα μαθήματα. Στο μάθημα "Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες" του 2ου έτους, αλλά και σε άλλα, ο καθηγητής βάζει στις παραδόσεις διάφορες "εργασίες" για τις οποίες ζητά ονοματεπώνυμο ώστε να ελέγχει ποιοι και ποιες έρχονται στα μαθήματα. Πρόκειται ουσιαστικά για έμμεσο παρουσιολόγιο που καθιστά υποχρεωτική με το έτσι θέλω την παρουσία μας στις παραδόσεις. Σε μια περίοδο που ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι φοιτητών αναγκάζεται να δουλεύει για να τα βγάλει πέρα η πρακτική αυτή έρχεται να εντατικοποιήσει ακραία το πρόγραμμά και τις σπουδές μας, κατεύθυνση μάλιστα που εμπεριέχεται στα διάφορα νομοσχέδια και στις αναδιαρθρώσεις των προγραμμάτων σπουδών που ήδη επιχειρείται σε πολλές σχολές. Να μην το επιτρέψουμε! Τα μαθήματα είναι ελεύθερες ακαδημαϊκές διαλέξεις στις οποίες οι συμμετοχή μας είναι προαιρετική και κανείς δε μπορεί να μας αναγκάσει να τα παρακολουθούμε με το ζόρι! Μέσα απο τη Γενική Συνέλευση και το Σύλλογο Φοιτητών να διεκδικήσουμε να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή πρακτική!

β) το ζήτημα της υποχρηματοδότησης και της περικοπής της φοιτητικής μέριμνας, ειδικά στο κομμάτι της Φοιτητικής Λέσχης. Με το νέο μνημόνιο η χρηματοδότηση μειώνεται ακόμα περισσότερο με δυσμενείς συνέπειες στις σπουδές μας. Επιπλέον η ιδιωτικοποίηση της Λέσχης και το πέρασμα της σε ιδιώτη οδήγησε στο κλείσιμο του πάνω εστιατορίου δημιουργώντας τεράστιες ουρές! Επιπλέον, με το νέο εργολάβο που ανέλαβε από σήμερα τη σίτιση εγκαταστάθηκε νέο σύστημα ελέγχου με σκοπό να αποκλείσει χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες από τη Λέσχη, αφού οι κάρτες σίτισης που θα δοθούν θα είναι κάτω από 6 χιλιάδες (με τους φοιτητές στο ΑΠΘ να αγγίζουν τις 80.000!), σύστημα που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις ουρές οδηγώντας τις να φτάνουν κυριολεκτικά μέχρι το ΠΑΜΑΚ. Δε μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι έλεγχοι, να μην αποκλειστεί κανείς και καμία από τη δωρεάν σίτιση, να ανοίξει η πάνω Λέσχη και να φύγει το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών.

γ) την απεργία της 12ης Νοέμβρη όπου οι εργαζόμενοι θα βγουν στο δρόμο ενάντια στο μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα

δ) την επέτειο της 17 Νοέμβρη και την επανεμφάνιση της νεολαίας στο προσκήνιο για να παλέψει για αυτά που της στερούν

ε) την αίθουσα του Συλλόγου στον 3ο και τη διαχείρισή του

στ) το προσφυγικό ζήτημα και τις αποστολές του Συλλόγου στην Ειδομένη

ζ) οτιδήποτε άλλο ζήτημα μας απασχολεί στη σχολή, το πανεπιστήμιο ή την κοινωνία

Όλοι και όλες εκεί!



Α.Ρ.ΠΑ._Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου