Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Για τα ψέματα και τις λασπολογίες της ΚΝΕ

Ντροπή συνάδελφοι!

Τον τελευταίο καιρό η ΚΝΕ, ακολουθώντας και την προσφιλή σε αυτήν τακτική της λασπολογίας σε άλλες δυνάμεις της αριστεράς, αναπαράγει ένα χυδαίο και ψευδές άρθρο του Ριζοσπάστη  το οποίο παρουσιάζει τα σχήματα ΕΑΑΚ  ως «κομπάρσους και απατημένους συζύγους» της κυβέρνησης. Το άρθρο φτάνει σε σημείο να εξαπολύει απίστευτα ψέματα όπως το ότι τις ημέρες της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το Eurogroup οι δυνάμεις της ΕΑΑΚ καλούσαν τους Συλλόγους σε φιλοκυβερνητικές κινητοποιήσεις και κατέθεσαν μάλιστα πάνω από 70 (!) ψηφίσματα στήριξης στην κυβέρνηση. Καταρχήν, καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισες της ΚΝΕ να παρουσιάσουν ένα, έστω ένα (1) τέτοιο ψήφισμα το οποίο καταθέσαμε σε κάποια σχολή. Επειδή είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι η αναζήτηση αυτή θα αποβεί άκαρπη, τους καλούμε να ανατρέξουν στα κείμενα του σχήματός μας και να διαπιστώσουν οι ίδιοι, σε αντίθεση με αυτά που τους λένε από «πάνω», τη στάση μας ενάντια στην κυβέρνηση και το νέο μνημόνιο, το οποίο καλούμε τη νεολαία και το λαό να το ανατρέψουν. 

Από εκεί και πέρα, και σαν σχήμα και σαν ΕΑΑΚ πήραμε την απόφαση να μην απέχουμε από τις κινητοποιήσεις που έγιναν εκείνη την περίοδο αλλά αντίθετα να παρέμβουμε στον κόσμο που κατέβηκε στο δρόμο όχι στηρίζοντας την κυβέρνηση ή τη διαπραγμάτευσή της, αλλά καλώντας τον κόσμο να απορρίψει τους εκβιασμούς της τρόικας και των αγορών και να έρθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαγράψει το χρέος και να τσακίσει τα μνημόνια και όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλουν οι «εταίροι». Ειδικά όσον αφορά την ΚΝΕ της σχολής μας, την καλούμε να ανατρέξει στην τοποθέτηση μας στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου υπερψηφίσαμε την πρότασή τους για στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, καλώντας παράλληλα το φοιτητικό κίνημα να μην έχει αυταπάτες για κάποιον εύκολο κοινοβουλευτικό δρόμο. Αντίθετα τονίσαμε ότι τα μνημόνια, οι τρόικες και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν η ΕΕ και όλοι οι αντιλαϊκοί θεσμοί τους οποίους δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ τσακίζονται στο δρόμο, με δυνατό λαϊκό κίνημα έτοιμο να συγκρουστεί με αυτούς και όχι να «διαπραγματευτεί».

Συναδέλφισες και συνάδελφοι της ΚΝΕ, η λάσπη και τα ψέματα που εξαπολύετε στους αγωνιστές της ΕΑΑΚ μόνο κακό μπορεί να προξενήσουν στο κίνημα. Τη στιγμή που υπάρχει ο κίνδυνος να ταυτιστεί η αριστερά με τα μνημόνια, τη λιτότητα και την υποταγή, είναι ανάγκη να σηκώσει το γάντι η άλλη αριστερά, αυτή της ρήξης και της ανατροπής, για να συμβάλει στη συγκρότηση μιας μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης που θα δείχνει ότι ο μόνος δρόμος υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων είναι η ανατροπή της βίαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ και η σύγκρουση με αυτούς τους θεσμούς και τα συμφέροντα που αυτοί εξυπηρετούν. Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε μέσα από το σχήμα μας αλλά και από τις γραμμές της ΕΑΑΚ και σε αυτή την κατεύθυνση σας καλούμε να συμβάλετε. Ο ενδοαριστερός εμφύλιος που καλλιεργείτε μάλλον ενισχύει την αντίθετη κατεύθυνση…

ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και.
Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να μη λέτε…!)


                                                                                                                         Α.Ρ.ΠΑ. - Ε.Α.Α.Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου