Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Για την εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ



Μετά από μήνες παντελούς απουσίας της ΔΑΠ από τα πεπραγμένα τα Συλλόγου (για παρουσία στις Γενικές Συνελεύσεις ούτε λόγος, προφανώς) η ΔΑΠάρα πραγματοποιεί τη μεγάλη επιστροφή, με διοργάνωση εκδήλωσης στον Πύργο! Με ανακούφιση βλέπουμε στην αφίσα της εκδήλωσης ότι θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ενώ για να δηλώσει κανείς συμμετοχή πρέπει να επισκεφθεί τα τραπεζάκια της ΔΑΠ. Ο λόγος πολύ απλός, να κρατήσουν επαφή μαζί σου και να τους  «ξεπληρώσεις» τη χάρη με την ψήφο σου την ημέρα των εκλογών. Πρόκειται για το γνωστό πελατειακό σύστημα με το οποίο η ΔΑΠ καταφέρνει να διατηρείται και να αναπτύσσεται στα πανεπιστήμια, σε μικρότερο βαθμό ευτυχώς στη σχολή μας. Κέρασμα ποτού, πρόσκληση σε πάρτι, καμιά σημειωσούλα και στις εκλογές «ρίξτο» ΔΑΠ. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν η ΔΑΠ δημιουργεί έναν μηχανισμό που της εξασφαλίζει δύναμη στους συλλόγους, κυρίως μέσω των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ). Η απολίτικη και ρουσφετιακή αυτή τακτική αποκρύπτει τον πραγματικό λόγο ύπαρξης και παρέμβασης της ΔΑΠ στους Συλλόγους. Η ΔΑΠ ως κυβερνητική νεολαία επί κυβέρνησης ΝΔ προωθούσε και εξακολουθεί να προωθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις που επέβαλε εκείνη η κυβέρνηση και οι προηγούμενές της. 

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είτε με τη μορφή διάφορων νόμων (Γιαννάκου – 2006, Διαμαντοπούλου – 2011, Αρβανιτόπουλου - 2012) είτε με τη μορφή του Οργανισμού που επιχειρείται τώρα να εφαρμοστεί προβλέπουν τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μείωση της χρηματοδότησης, περικοπή της μέριμνας (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα), διαγραφές φοιτητών και σπάσιμο του ενιαίου πτυχίου υποβαθμίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα που αυτό παρέχει. Επιπλέον, προβλέπουν  την είσοδο των επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια που έχει ήδη πραγματοποιηθεί με ολέθριες συνέπειες, όπως το ξεπούλημα των υπηρεσιών του πανεπιστημίου σε εργολάβους και η επιβολή άθλιων εργασιακών συνθηκών με σκοπό την κερδοφορία τους, το άλλαγμα προγραμμάτων σπουδών και της κατεύθυνσης της έρευνας ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, ακόμα και απλήρωτη εργασία φοιτητών για λογαριασμό επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή οι νόμοι αυτοί προβλέπουν και την απονέκρωση των Συλλόγων ώστε να μη μπορούν να παίρνουν θέση και να μάχονται ενάντια στα παραπάνω, καθώς και την επιβολή αυταρχικών διοικήσεων που διασφαλίζουν την εφαρμογή τους. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ λοιπόν, εκτός από τη νεολαία της ΝΔ, του κόμματος των μνημονίων, της λιτότητας και της κοινωνικής εξαθλίωσης  αποτελεί και τον κύριο εκφραστή αυτών των πολιτικών μέσα στα πανεπιστήμια.  

Καλούμε τον κόσμο της σχολής να καταδικάσει τη νεολαία του Σαμαρά,  τους εκφραστές της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου. Η παράταξη των ψεύτικων χαμόγελων, των σημειώσεων,  του πελατειακού συστήματος, των κερασμένων ποτών και των εξαγορασμένων ψήφων δε χωράει στο πανεπιστήμιό μας. Απέναντι στον ατομικό δρόμο της υποταγής που προβάλλουν τα κομματόσκυλα της ΝΔ, στην ατομική εξασφάλιση και το βόλεμα να προτάξουμε το συλλογικό αγώνα για τα κοινά μας δικαιώματα και ανάγκες.



ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΔΑΠ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου