Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!

Αναδημοσίευση από http://karfi-eaak.blogspot.gr/
ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!
Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τη μεγάλη νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε τα γραφεία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας (1), για να συγχαρεί τους φοιτητές για τη μεγάλη νίκη στις χθεσινές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ακολουθεί η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Για εμένα κέρδισε η Παράταξή μας τη μάχη των ιδεών στα Πανεπιστήμια. Κέρδισε η ποιότητα στην Παιδεία (2). Κέρδισε η απόφαση για σαρωτικές μεταρρυθμίσεις (3). Κέρδισε καθαρά, αλλά και με μία απροσδόκητα πολύ μεγάλη συμμετοχή των νέων. Πιστεύω ότι κερδίσατε το στοίχημα της νέας γενιάς για όλους μας. Για όλους εκείνους που προσδοκούν από εσάς το καινούργιο.
Εγώ αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, ότι είμαι αποφασισμένος, με κάθε τρόπο, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα του χθες και το φθαρμένο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να τα ανατρέψουμε όλα (4). Γιατί, πια, δεν χωράει το χθες στο δικό σας το αύριο.
Προχωράμε μαζί, μας δίνετε τη δική σας φλόγα, τη δική σας δύναμη και εμείς σας δίνουμε τη σταθερότητα που απαιτείται, στο διάβα του χρόνου, να πετύχετε εκείνα που θέλετε και τα οποία σχετίζονται με μία λέξη που λέγεται ποιότητα σε μία καινούργια Ελλάδα. Αυτό το αποδείξατε με τους αγώνες, με τις μάχες ιδεών που κερδίσατε. Εγώ σαν απλός Έλληνας θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί έναν ολόκληρο κόσμο τον συγκινήσατε.
Καλή δύναμη να έχετε και στο Αύριο (5)».


http://www.primeminister.gov.gr/2013/04/18/10179


(1): To be or not to be? Μάλλον to be. Δεν το λέμε μόνο εμείς. Ο ίδιος ο “αξιότιμος” κύριος Σαμαράς πιστεύει ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η φοιτητική του παράταξη. Μαντέψτε τι πιστεύουν οι ΔΑΠίτες. Δεν υπάρχει ανεξαρτησία, δεν είναι στο πλευρό του φοιτητή είναι η φοιτητική νεολαία της ΝΔ. Κάθε ψήφος στη ΔΑΠ σημαίνει ψήφο στήριξης στις πολιτικές της κυβέρνησης. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.


(2): Ποιά είναι άραγε αυτή η ποιότητα στην παιδεία; Μήπως η μείωση των δημόσιων δαπανών για την παιδεία στην 5ετία 2009-2014 κατά 32,22%; Μήπως η κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, οι διαγραφές φοιτητών, η εντατικοποίηση των σπουδών μας, τα πειθαρχικά συμβούλια ή η διάσπαση των πτυχίων ώστε να δουλεύουμε με τους χειρότερους όρους εργασίας των τελευταίων δεκαετιών;


(3): Εδώ μάλλον είναι το μόνο ειλικρινές σημείο. Οι μεταρρυθμίσεις τους σάρωσαν οποιοδήποτε εργατικό κεκτημένο μπορούσαν να ακουμπήσουν. Διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις, την ασφάλιση, τη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Έχουν κόψει τους μισθούς, τις συντάξεις και έχουν πετάξει στο περιθώριο της κοινωνίας τη σύγχρονη εργατική τάξη και τη νεολαία. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ανατραπούν.


(4): Ανατροπή της φθοράς του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με ξεπούλημα (κυριολεκτικά, όχι κινδυνολογία) της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες, την απελευθέρωση των απολύσεων, το κλείσιμο εργοστασίων και την πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της ΕΕ για την κοινή αγροτική πολιτική που κατέστρεψε την αγροτική παραγωγή της Ελλάδας.


(5): Αλλά το αύριο γίνεται σήμερα και κάθε μέρα οπου η ΔΑΠ κερδίζει δύναμη με έντεχνους τρόπους απομακρύνοντας το φοιτητή απο κάθε συλλογική διαδικασία και ευκαιρία να αποφασίσει για τη ζωή του. Η δύναμη της παραταξης αυτής εδράζεται στη λογική της ανάθεσης και ανταλλαγής που καλλιεργεί προβάλοντας ως μόνο τρόπο διεκδίκησης και αγώνα ενα σύστημα αντιπροσώπευσης που λειτουργρεί ως μια εκλογική αγορά. Ψήφος στη ΔΑΠ δεν είναι ψήφος στον φίλο σου, δεν είναι ψήφος στις σημειώσεις που σου μοιράζουν ή στο ποτά που σε κέρασαν. Είναι ξεκάθαρη ψήφος στήριξης της ΝΔ και της πολιτικής της για τα πανεπιστήμια και τη νεολαία. Ψηφίζεις τις διαγραφές φοιτητών, τους εσωτερικούς κανονισμούς, την υποχρηματοδότηση, την ανεργία, τη μετανάστευση και το ξεπούλημα των πανεπιστήμιων σε επιχειρήσεις. Είναι ψήφος στους τραμπούκους, τους ρατσιστές και τα τσιράκια των κεφαλαιοκρατών στα πανεπίστημια. Μην ψηφίσεις τη διάλυση του μέλλοντός σου και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αστών. Μαύρο στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου