Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

7 ΜΑΗ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ


Γιατί  να σηκωθεί κάποιος και να πάει σχολή στις 7 Μάη; Μάθημα δεν υπάρχει, οι εκλογές δεν με πολύ ενδιαφέρουν,  ΔΑΠ-ΠΑΣΠ τις μουντζώνω και από το σπίτι.  Σκέψεις που έρχονται στον καθένα αλλά δεν  είναι και  τόσο σωστές. Γιατί τελικά ΔΑΠ - ΠΑΣΠ δεν αρκεί να  τις  μουντζώσεις  νοητά,  θέλουν έμπρακτη  καταδίκη   στους αγώνες και  στις εκλογές. Γιατί  και οι εκλογές έχουν  πολιτική σημασία όχι για τις καρέκλες στο Δ.Σ. αλλά για την κατάσταση του φοιτητικοί κινήματος και τους συλλόγους, για το μήνυμα  που στέλνουμε σε  σπουδάζουσα νεολαία στις  κυβερνήσεις αλλά και την  υπόλοιπη  κοινωνία. Γιατί ειδικά φέτος, οι φοιτητικές  εκλογές  θα αποτελέσουν το μεγάλο  δημοψήφισμα της νεολαίας πριν τις ευρωεκλογές. Για αυτούς, και πολλούς ακόμα λόγους, εμείς λέμε ότι στις 7 Μάη πάμε στη σχολή για να ψηφίσουμε Α.Ρ.ΠΑ. – Ε.Α.Α.Κ. Τι σημαίνει όμως ψηφίζω  ΕΑΑΚ;
ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΑΑΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ 
ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ.
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ.
                           ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ.
Η ΕΑΑΚ δεν θεωρεί ότι κατέχει το μονοπώλιο της αλήθειας αλλά κατάφερε από την αρχή της κρίσης να εκφράσει   μια βασική αλήθεια της εποχής. Αν θες να ζήσεις διαφορετικά πρέπει να είσαι αποφασισμένος να συγκρουστείς μέχρι τέλους. Χρειάζεται να πάμε σε ολική ρήξη με κάθε έναν που φέρνει μνημόνια, είτε είναι κυβερνήσεις είτε είναι η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Αν σήμερα τους αφήσουμε να μας τρομάξουν με τα διλήμματα «ευρώ ή χάος», αύριο θα μας τελειώσουν. 
Αν οι εκλογές δεν βγάλουν καθαρό μήνυμα καταδίκης σε κυβέρνηση και τρόικα, αν οι επικείμενες διαγραφές, το Σχέδιο Αθηνά 2 και όλα τα νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων δεν καταδικαστούν και στις κάλπες όπως και στις συνελεύσεις, τότε η απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά θα μπορεί να πανηγυρίζει την Πέμπτη λέγοντας ότι έχει τους φοιτητές στο πλευρό της. Ψάχνουν να πιαστούν από όπου μπορούν για να κερδίσουν χρόνο.
Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑΤΙ  ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ                                                         ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΑΑΚ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΣΩΝ ΖΟΥΜΕ.
Ψήφος στην ΕΑΑΚ σημαίνει στήριξη στην υπόθεση μιας άλλης Αριστεράς, μαχητικής και αντικαπιταλιστικής, μιας Αριστεράς που υπάρχει για να ενισχύει τους αγώνες και όχι το αντίστροφο. Μια τέτοια Αριστερά χρειαζόμαστε ώστε στις 7 Μάη να μην βαυκαλιζόμαστε με τα νούμερα αλλά να βγουν ξανά μπροστά οι Γενικές Συνελεύσεις για τις κρίσιμες μάχες που έχουμε μπροστά μας. 


                                                  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

                                            Α.Ρ.ΠΑ - Ε.Α.Α.Κ.
Αριστερή Ριζοσπαστική Παρέμβαση - Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση            
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου