Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Καλεσμα σε γενική συνέλευση Συλλόγου Φοιτητών Π.Τ.Δ.Ε.



Οι καθηγητές σε όλη την Ελλάδα έχουν πάρει αποφάσεις μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις για απεργία διαρκείας (με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων) που ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, αντιτιθέμενοι στην πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει το καλοκαιρινό της ''χόμπυ'': να απολύει κόσμο και να εφαρμόζει με ευλάβεια το ''λιτότητα-απολύσεις-αυταρχισμός''. Όμοια σε συνεχεις 48ωρες βρισκονταν απο την τριτη οι διοικητικοι υπαλληλοι στη σχολη μας και σε ολο το ΑΠΘ. Την ίδια στιγμη, μια σειρα απο δημοσιες παροχες στα πανεπιστημια κοβονται, με αρχη για εμας (και σιγουρα οχι τελος) την ιδιωτικοποιηση της λεσχης,... . 
Αυτή τη στιγμή, πανεπιστημια, σχολεια και νοσοκομεια και μια σειρα απο χωρους εργασιας βρισκονται σε κινητοποιησεις. Ανοιγει τελικα το ζητημα του αν και τι ειδους δημοσια σχολεια και πανεπιστημια, νοσοκομεια και κοινωνικα αγαθα θα εχουμε...Το ζήτημα του αν θα μπορουμε να τρωμε στη λεσχη, αν θα εκτυπωνουμε δωρεαν τα σχεδια μας, αν θα εχουμε καθηγητες, αν θα πηγαινουμε σχολειο και πανεπιστημιο δωρεαν, αν θα εχουμε δουλεια οταν βγαινουμε απο αυτο, αν, αν...και αν ολα αυτα θα ειναι μερος μιας αξιοπρεπους ζωης, με αξιοπρεπη μισθο, με πραγματικη μορφωτικη παιδεια! 

Καλούμε λοιπον το συλλογο στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Τρίτης 17/09, στις 15.00 στην μεγάλη ισογείου και ΕΞ'ΑΝΑΒΟΛΗΣ Τετάρτη 18/09 στις 15.00 στη μεγαλη ισογείου, για να συζητησουμε και να αποφασισουμε τι θεση παιρνουμε απεναντι σε ολα αυτα. Αν θα συμπορευτουμε στον αγωνα που αρχιζουν οι εκπαιδευτικοι, οχι απλα ως αλληλεγγυοι, αλλα παλευοντας για τη δημοσια και δωρεαν παιδεια που κοντευει να γινει ειδος προς εξαφανιση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου