Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓIΑΛΙΑ...ΠΑΛΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΠΕΣΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ..

Εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα και ενόσω ο κόσμος της εργασίας ήταν στα “μπάνια του λαού” και οι φοιτητές στο Ποσείδι, η κυβέρνηση δεν έκανε καθόλου διακοπές στο έργο της κοινωνικής καταστροφής. Ως γνήσιος καλοθελητής εφαρμογής των σχεδίων και των επιταγών της τρόικας, της ΕΕ και του ΔΝΤ συνέχισε τη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και στο μέλλον της νεολαίας.
Το Φθινόπωρο προβλέπεται καυτό:  χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα μέχρι τις 150.000 που προβλέπει το μνημόνιο, κατάργηση του κατώτατου μισθού, κατασχέσεις σπιτιών και επιχειρήσεων, νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, ιδιωτικοποίηση του νερού συνθέτουν την εικόνα της “ανάπτυξης” που οραματίζεται η κυβέρνηση και του “success story” του Σαμαρά. Με χουντικής έμπνευσης “πράξεις νομοθετικού περιεχομένου”, που παρακάμπτουν ακόμη και το αστικό κοινοβούλιο  κλείνουν την ΕΡΤ σε μια νύχτα, ενώ με όργιο βίαιης καταστολής και αστυνομοκρατίας, όπως  στο ΣΜΑ Ευκαρπίας, στις Σκουριές και στις καταλήψεις χτυπούν όποιον αντιστέκεται και σηκώνει κεφάλι προκειμένου η “ανάπτυξη” να γίνει με “ησυχία, τάξη και ασφάλεια”.
Δόγμα που για να το φέρουμε και στα του οίκου μας πρέπει να ισχύσει άμεσα και στην εκπαίδευση και προφανώς και στο πανεπιστήμιο. Τον τελευταίο καιρό (και εν όψει ΔΕΘ) η φύλαξη στα πανεπιστήμια έχει διπλασιαστεί (ενώ απολύονται άλλοι 80 διοικητικοί υπάλληλοι) ακόμη και με μπράβους της νύχτας που βολτάρουν στις σχολές, καταπάτηση του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην Αθήνα από τα ΜΑΤ χωρίς πρυτανική εντολή, έφοδοι σε αυτοοργανωμένα στέκια αντίστασης των φοιτητών, σύλληψη περίπου 40 φοιτητών που πήγαν να εμποδίσουν τα Συμβούλια Διοίκησης στην Αθήνα(ακόμη και στις τουαλέτες τους έψαχναν τα ΜΑΤ) και νέο υπερσύγχρονο σύστημα με κάμερες για να μας φυλάν απ' τις “μολότωφ” που φυτρώνουν τελευταία σε λαχανόκηπους (if you know what i mean..).
Φυσικά η υποχρηματοδότηση συνεχίζει να αγγίζει μόνο την τσέπη των φοιτητών και όχι των εργολάβων, με τη λέσχη να ιδιωτικοποιείται, το εστιατόριο των εστιών να κλείνει, τα συγγράμματα να κόβονται και να μπαίνουν αναδρομικά δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, τα οποία ψηφίστηκαν 24 Ιουλίου παρακαλώ( κάπου ανάμεσα σε Σαμοθράκη ή Μύκονο – ανάλογα πόσο εναλλακτικός είσαι) από μια σύγκλητο που δεν είχε καν απαρτία! Υποχρηματοδότηση που αφενός ανοίγει το δρόμο στην επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου, αφετέρου εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και πετά ολοένα και περισσότερους νέους εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από κοινού με το νόμο-πλαίσιο και το σχέδιο “Αθηνά”.
Για να φτάσεις βέβαια στο πανεπιστήμιο, πρέπει πρώτα να περάσεις από το “νέο λύκειο”. Για τους ακόμη έχοντες:Πανελλαδικού τύπου εξετάσεις απ' τη μια τάξη στην άλλη(σχολείο εξεταστικό κάτεργο) και άρα μεγαλύτερη στροφή στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για τους καθόλου έχοντες: στην καλύτερη περίπτωση ΕΠΑΛ με κουτσουρεμένες ειδικότητες. Αλλιώς? Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) ή Ιδιωτικά ΙΕΚ με μαθητεία(=ανασφάλιστη εργασία των 140ευρώ τον μήνα), χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση και άρα στη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Και όλα αυτά με 30 μαθητές ανά τάξη και 30.000 λιγότερους καθηγητές μέσα στα τελευταία 3 χρόνια με αποκορύφωμα τις 2.500 απολύσεις εν μέσω καλοκαιριού.
Παρά το χουντικό μέτρο της επιστράτευσης τον Μάιο, οι καθηγητές δε σκύβουν το κεφάλι και προχωρούν σε απεργία διαρκείας από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Μιας απεργίας που πρέπει να βρει όλη την εκπαίδευση ενωμένη. Με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της ο κόσμος της εκπαίδευσης που αποτελεί το πιο δυναμικό, νικηφόρο και ένα από τα μαζικότερα κομμάτια της κοινωνίας, έχει όλα τα εφόδια να βγει στην πρώτη γραμμή  και να αποτελέσει τη σπίθα που θα ανάψει τον κάμπο της ανατροπής! Με ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο, από τις μαθητικές καταλήψεις, τις δραστηριότητες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, την απεργία και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, μέχρι την αμεσοδημοκρατία των γενικών μας συνελεύσεων, την αυτοοργάνωση των καταλήψεων και τις φοιτητικές διαδηλώσεις.
Με αφετηρία τη ΔΕΘ όπου η κυβέρνηση θα εξαγγείλει νέα μέτρα ανάπτυξης στις πλάτες των φτωχών, ξεκινάει μια νέα κινηματική χρονιά ανυπακοής, αντίστασης και αγώνα που μπορεί να φτάσει μέχρι τη νίκη. Μακριά από τις γραφειοκρατικοποιημένες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που πούλησαν την απεργία των εκπαιδευτικών τον Μάιο (καθώς αν προκύρησσαν απεργία θα έσπαγε με τον πιο ριζοσπαστικό τρόπο η επιστράτευση) και με μια ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση συλλόγων, φορέων και σωματείων βάσης που συντονίζονται μεταξύ τους. Με ζωντανούς συλλόγους και σωματεία που η δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων θα εξασφαλίζει το τσάκισμα της γραφειοκρατίας και το πέρασμα των αγώνων στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και της νεολαίας.
Στις 7 του Σεπτέμβρη καταδικάζουμε τα τσιράκια της κυβέρνησης που ξεπουλούν απεργίες και υπογράφουν την κατάργηση του βασικού μισθού, δε γινόμαστε χειροκροτητές της προεκλογικής φιέστας του Τσίπρα, δε στηρίζουμε τα κομματικοκεντρικά σχέδια του ΠΑΜΕ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ! ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ 7/9 6Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ



Α.Ρ.ΠΑ. Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου