Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!



Ψήφισμα Συλλόγου Φοιτητών ΠΤΔΕ

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφονούν εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα, ναυτεργάτη και μουσικό με έντονη αντιφασιστική δράση. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τους φασίστες για τη δράση του και η δολοφονία του ήταν προμελετημένη με την σχεδίαση και την κάλυψη των ανώτερων στελεχών του ναζιστικού μορφώματος (Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας, βουλευτές Λαγός και Μιχαλολιάκος). Η δολοφονία του Παύλου ήταν το αποκορύφωμα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, αφού είχαν προηγηθεί σειρά επιθέσεων σε μετανάστες, εργάτες και συνδικαλιστές, καθώς και η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, εργάτη από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013. Η επίθεση έγινε με τη συνήθη ανοχή της αστυνομίας που δεν επενέβη παρά μόνο όταν ο Παύλος είχε ήδη μαχαιρωθεί, ανοχή που προσπάθησαν να συγκαλύψουν αρχικά τα συστημικά ΜΜΕ. Μάλιστα προσπάθησαν να αποπολιτικοποιήσουν τη δολοφονία, παρουσιάζοντάς την ως ξεκαθάρισμα οπαδικών διαφορών (βλ. ΣΚΑΙ)! Μετά τη δολοφονία ξέσπασαν μεγαλειώδεις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα που ανάγκασαν τη «δικαιοσύνη» να φυλακίσει τα ηγετικά στελέχη των ναζιστών. Ο όψιμος «αντιφασισμός» όμως του συστήματος δεν κράτησε πολύ, αφού πλέον έχουν αποφυλακιστεί και συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, ενώ εκκρεμεί ακόμα η δίκη τους.

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ως αντισυστημική δύναμη και μόνο τέτοια δεν είναι, αφού θέλει να τσακίσει όσους αντιστέκονται, την ίδια στιγμή που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα βάζοντας πλάτη στην εφαρμογή μέτρων όπως το ξεπούλημα των τραπεζών (Αγροτική, Τ.Ταμιευτήριο) στο ιδιωτικό κεφάλαιο, το κλείσιμο της ΕΡΤ και την παροχή φοροαπαλλαγών και ασυλίας στους εφοπλιστές. Επιπλέον, εξαπολύει το ρατσιστικό και μισανθρωπικό της δηλητήριο στην κοινωνία στρεφόμενη εναντίον στους πρόσφυγες και τους μετανάστες παρουσιάζοντάς τους υπαίτιους για τα προβλήματα του λαού. Χαρακτηριστική είναι η στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες πολέμου, όπου προσπαθούν να στρέψουν τον ελληνικό λαό εναντίων τους αποκρύπτοντας τις αιτίες που ωθούν τους ανθρώπους στην προσφυγιά, δηλαδή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου οι χρυσαυγίτες όχι μόνο δεν έχουν τιμωρηθεί αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι, προσπαθώντας να παρουσιαστούν ως αντιμνημονιακή, αντισυστημική δύναμη που μάχεται για το λαό. Η Χρυσή Αυγή είναι το δεκανίκι του συστήματος! Πολεμά τους αγώνες του λαού και στηρίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο της δικαιοσύνης, να κάνουμε τον αντιφασιστικό αγώνα δική μας υπόθεση. Το φοιτητικό μαζί με το εργατικό κίνημα μέσα από κάθε σύλλογο, κάθε σωματείο και κάθε γειτονιά να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Να καταδικαστούν οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου, να διαλυθεί το νεοναζιστικό μόρφωμα!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου