Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014



Δημοκρατία από τα Lidl…
Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014: ο πρύτανης Φορτσάκης κλείνει πραξικοπηματικά το ΕΚΠΑ
με λοκ άουτ και ΜΑΤ  για να μπλοκάρει τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των
Φοιτητικών Συλλόγων για κατάληψεις εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου. ΜΑΤατζήδες
χτυπάνε αλύπητα φοιτητές και φοιτήτριες που συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν
ενάντια στην κατάπτυστη αυτή απόφαση.

Αμέσως ξεσπούν πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα που καταπνίγονται στο ξύλο και στα
χημικά. Στους δρόμους της Αθήνας εκτυλίχθηκαν σκηνές απίστευτης ωμότητας από τις
δυνάμεις καταστολής. 
     



























Το είχε πει άλλωστε λίγο καιρό πριν ο Σαμαράς, που αποκαλούσε τους φοιτητές που αντιστέκονται στα σχέδιά του «θρασίμια». «Τα πανεπιστήμια θα πάψουν να είναι κέντρα ανομίας». Προφανώς για αυτόν η ανομία είναι οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αγώνες των φοιτητών. Θέλουν να κάμψουν κάθε αντίσταση για να εφαρμόσουν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους.

Την ίδια στιγμή, στο δρόμο βγαίνουν και οι μαθητές ενάντια στο απάνθρωπο Νέο Λύκειο. Όπως και με τους φοιτητές, ξεσπά ένας λυσσαλέος πόλεμος εναντίον τους από τα κυριαρχα ΜΜΕ με σκοπό να λοιδορήσουν και να απαξιώσουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος.

Παρόλαυτα, μαθητές και φοιτητές δε λύγισαν και κατέκλυσαν τους δρόμους στις μεγαλειώδεις πορείες στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε καθεστώς απίστευτης αστυνομοκρατίας.





Και τώρα;


Την επαύριο της 17 Νοέμβρη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ξαναμπήκαν στα αμφιθέατρα των Γενικών Συνελεύσεων. Ήδη πολλές σχολές  στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ (τα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αθήνας) τελούν υπό κατάληψη. Αντίστοιχη απόφαση πήρε και το πανεπιστήμιο Ρεθύμνου στη μαζικότερη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από το 2006, ενώ Γενικές Συνελεύσεις έχουν ήδη οριστεί αυτή τη βδομάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ενάντια στην κρατική καταστολή είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πρόκειται γενικότερα για τους αγώνες που θέλει και πρέπει να δώσει μια γενιά που βλέπει τα όνειρά της να σβήνουν. Βλέπει το πανεπιστήμιά της να διαλύονται και να ξεπουλιούνται σε επιχειρήσεις, βλέπει να διαγράφεται γιατί δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές της, βλέπει το πτυχίο της να είναι διαβατήριο στην ανεργία, την ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία των voucher και των πεντάμηνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βλέπει ένα κράτος να της στερεί ακόμα και το δικαίωμα στον ίδιο τον αγώνα, το δικαίωμα στο να διεκδικεί αυτά που της αξίζουν. Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να προτάξουμε το δρόμο του συλλογικού και ανυποχώρητου αγώνα τώρα! ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;


Οι δύο κόμβοι της Γενικής Απεργίας της 27 Νοέμβρη και της επετείου δολοφονίας του Αλέξη 6η Δεκέμβρη να αποτελέσουν έναυσμα για να βγει επιτέλους το φοιτητικό κίνημα στο δρόμο και να σαρώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές!

                          ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 
                                                                                ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ! 
                              ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΤΔΕ
                             ΤΡΙΤΗ 25/11 ΣΤΙΣ 15:00 ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου