Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Για το ζήτημα των διδακτικών μονάδων

Ενημερωθήκαμε χθες ότι για τους εισαχθείς την ακαδημαϊκή χρονιά 2010-2011 οι διδακτικές μονάδες στο 4ο έτος(Ζ και Η εξάμηνο) μετατρέπονται από 42 και 42 σε 24 και 24 σε κάθε εξάμηνο, σύμφωνα με μια ρύθμιση που είχε περάσει το 2010 παρόλο που τόσο στον οδηγό σπουδών '10-'11 όσο και στον '13-'14 λέει χαρακτηριστικά ότι στο 'Ζ και 'Η εξάμηνο δικαιούμαστε 42 διδακτικές μονάδες. Αυτό πολύ άμεσα σημαίνει ότι θα υπάρξει άμεσα αδυναμία κτήσης πτυχίου για πολλούς από τους συμφοιτητές μας του 4ου έτους
Αντί όμως να ακολουθήσουμε τον ατομικό δρόμο του διακανονισμού με τη γραμματεία(των 2 ατόμων λόγω των 169 απολύσεων στο ΑΠΘ) πρέπει να διεκδικήσουμε συλλογικά τα δικαιώματά μας. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα διαπραγματευτούμε αυτό το δικαίωμα μας με κάποιον που δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντιος σε αυτό , επικαλούμενος δικαιολογίες της βαθμοθηρίας και του καριερισμου. Θέλουμε μια σχολή με όλους και όλες να έχουν την ίδια ευκαιρία στην απόκτηση πτυχίου στα 4 χρόνια και όχι με κάποιον διακανονισμό.  Την τρίτη 29/10 ορίστηκε παρέμβαση στο γραφείο της Τρέσσου, που είναι η πρόεδρος του τμήματος προκειμένου να την πιέσουμε να ορίσει συνεδρίαση της επιτροπής προγράμματος σπουδών στην οποία θα απαιτήσουμε να έχουμε λόγο. επίσης, την Τετάρτη 30/10 στις 14:00 στο ισόγειο είναι η νέα γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών ΠΤΔΕ στην οποία καλούμαστε να πάρουμε μια αγωνιστική απόφαση ενάντια στην εντατικοποίηση και την υποβάθμιση των σπουδών μας.
Το ζήτημα των διδακτικών μονάδων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα της σχολής. τη στιγμή που δεν έχουμε αίθουσες και το πρώτο έτος τρέχει στην Αρχαιολογικού μουσείου, που κάνουμε πρακτικές χωρίς αποσπασμένους, γεγονός που υποβαθμίζει ακραία τις σπουδές μας, που η λέσχη είναι ακόμη κλειστή και 169 διοικητικοί υπάλληλοι απολύονται δίπλα μας, που το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο καταρρέει στο βωμό της "ανάπτυξης" του Σαμαρά και των επιταγών της ΕΕ και των μνημονίων.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του σ.φ. ΠΤΔΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10 στις 14:00 στο ισόγειο


αν είμαστε όλοι στη συνέλευση και στις δράσεις που θα αποφασίσει κανένας νόμος δε θα περάσει στις πλάτες μας

Στα συλλογικά προβλήματα δε χωράν ατομικές λύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου