Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σπαμε την αξιολογηση στο δρομο του συλλογικου αγωνα

Χθες το πρωί γύρω στις 9:30 ήρθαν στη σχολή μας οι "αξιολογητές" προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού με τους καθηγητές στην εξωτερική αξιολόγηση του τμήματος, ως ένας εκβιαστικός παράγοντας που θα κρίνει τη μελλοντική (υπο)χρηματοδότησή του σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου Αρβανιτόπουλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
η απάντηση όμως από τον σύλλογο φοιτητών του ΠΤΔΕ δόθηκε με μαζική παρουσία 40 περίπου ατόμων και δυναμικότητα. παραδώσαμε το ψήφισμα του συλλόγου ενάντια στην αξιολόγηση και με συνεχείς τοποθετήσεις και επιχειρήματα αναγκάσαμε τους αξιολογητές να αποχωρήσουν από τη σχολή και να φύγουν σαν κυνηγημένοι στο αμφιθέατρο όπου ο σύλλογος ξαναμπλόκαρε τη διαδικασία αναγκάζοντας τους να την κάνουν σε κάποιο ξενοδοχείο έξω προφανώς από το πανεπιστήμιο!
είναι ξεκάθαρο ότι οι καλοθελητές του υπουργείου δε σέβονται τις αποφάσεις των φοιτητών και δε διστάζουν να επιβάλλουν το νόμο που καταστρέφει το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο ακόμη και σε εστιατόρια(!) ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις με τις οποίες υποτίθεται ότι είχαν έρθει.
τα προβλήματά μας είναι γνωστά εδώ και χρόνια και για την επίλυσή τους δε θα συνδιαλλαγούμε με το υπουργείο με όρους "παρακαλητού", αλλά με σλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες για τη διεκδίκηση όσων έχουμε ανάγκη
ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΛΟΓΗΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου