Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΔΑΠ: πάντα υπεύθυνα στο πλευρό του φοιτητή;

spoiler alert: Ούτε καν!

Για άλλη μια φορά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θέλει να μπει εμπόδιο στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των φοιτητών. Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε στις 25/2 αρνήθηκε να υπερψηφίσει πρόταση για κινητοποίηση στη συνέλευση τμήματος (καθηγητών) ώστε να απαιτήσουμε να διευκολύνονται στις πρακτικές ασκήσεις οι φοιτητές που εργάζονται, καθώς και να πετύχουμε και άλλες διευκολύνσεις στον τρόπο δήλωσης και εξέτασης μαθημάτων (π.χ. εμβόλιμη εξεταστική για όλα τα έτη). Η δικαιολόγησή τους ήταν "διαφωνούμε με κάθε είδους διαμαρτυρία". 

Ξέρουμε ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει συνηθίσει σε άλλου είδους πρακτικές όπως το να "τα λέει" και να τα βρίσκει με τους καθηγητές, τις διοικήσεις, το υπουργείο και την κυβέρνηση και να συναινεί σε όλα τα μέτρα και της πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος των φοιτητών. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Το φοιτητικό κίνημα με τις ριζοσπαστικές πρακτικές του θα είναι πάντα εκεί να επιβάλει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνέλευση τμήματος την Παρασκευή στις 10:00 στην αίθουσα 202 (2ος όροφος Πύργου)

-άμεση προτεραιότητα στους φοιτητές που εργάζονται - οι καθηγητές να τους παρέχουν διευκολύνσεις για τις πρακτικές ασκήσεις
-να μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάζουμε επιλεγόμενα μετά από μη επιτυχή εξέτασή τους
-εμβόλιμη εξεταστική για όλα τα εξάμηνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου